Kultivar Okumidori

Okumidori bol oficiálne zaregistrovaný ako kultivar Národným inštitútom pre vedu o zelenine a čaji v Kanaya v roku 1974 ako kríženec medzi kultivarom Yabukita a Zairai (pôvodný kultivar čaju). 

Na poli sa Okumidori zbiera o niečo neskôr v jarnej sezóne asi 11 dní po hlavnom zbere kultivaru Yabukita.

Okumidori je čaj s vysokým výnosom, vďaka čomu je atraktívny pre farmárov. Pretože kultivar Okumidori dobre odoláva škodlivým jarným mrazom a nízkym teplotám, stal sa obľúbeným u farmárov, ktorí chceli predĺžiť svoj hlavný zber čaju za zber kultivaru yabukita.

Okumidori bol pôvodne vyvinutý na spracovanie čaju sencha, ale teraz sa používa aj na spracovanie čaju gyokuro a matcha. Okumidori dnes tvoria asi 3% produkcie čaju v Japonsku a jeho listy majú hlboko zelené, vzpriamené listy, ktoré sú o niečo menšie ako list kultivaru yabukita. Ak hľadáte osviežujúci, ľahký čaj s malou zvieravosťou, Sencha Okumidori bude váš obľúbený čaj!